S.A.R.S i Dubioza kolektiv na banjalučkom Jelen Demofestu

reggae.rs Preporuka, Region Comments (0)

demofest-logo-reggae-rs

Šesto izdanje muzičkog festivala „Jelen Demofesta“ biće svečano otvoreno na banjalučkoj tvrđavi Kastel u četvrtak, 18. jula u 20 časova takmičarskim programom, u sklopu kojeg će nastupiti prva grupa sačinjena od 17 demo bendova.

Festival će sa zvaničnim programom ipak otpočeti nešto ranije, tačnije u 16 časova, i to pratećim sadržajima u prostorijama Doma omladine. Tada će biti otvoren popularni buvljak dizajna „PopArt Market“, koji će svakoga dana festivala u periodu od 16 do 20 časova biti dostupan za posjetioce.

Na istom mjestu, samo sat vremena kasnije, svojom izložbom slika pod nazivom „Ooh Yeah“ predstaviće se Davor Gobac, frontmen legendarnog sastava „Psihomodo Pop“ i član žirija ovogodišnjeg „Demofesta“.

Otvaranje izložbe „Strip Republike Srpske“ predviđeno je u 19 časova, takođe u prostorijama Doma omladine, a zatim se program seli na ljetnu pozornicu tvrđave Kastel.

Nakon spomenutog takmičarskog dijela, na binu Kastela će u 23 časa izaći „Dubioza kolektiv“, koji će jeu jedan čas nakon ponoći prepustiti beogradskom sastavu S.A.R.S. Za after party koji će trajati od pola 2 do 4 časa biće zadužen DJ Xonox, čijim nastupom će biti završeno prvo veče festivala.

Program drugog dana „Jelen Demofesta“ počeće „Manic Drum“ radionicama za bubnjeve i udaraljke, koje će se održavati u prostorijama multipleksa „Palas“ od 13 do 16 časova. Spomenute radionice biće održane i narednog dana u istom terminu.

Istog dana u Domu omladine, biće održana dvočasovna strip radionica sa početkom u 15 časova, a nakon nje i promocija četvrtog broja strip časopisa „Parabellum“. Predavanje na temu „Stripovi i kako ostati normalan ako se njima bavite“ u 18.30 časova održaće Bane Kerac, jedan od najboljih strip crtač sa ex-YU prostora (crtao legendarnog Bleka Stenu), a pola sata ranije počeće i „Pecha Kucha Night“, koja će trajati do 20 časova.

Druge takmičarske večeri nastupiće 15 demo bendova (dva su odustala), a zatim će se na ljetnu pozornicu Kastela  u 23 časa popeti kultni beogradski sastav „Partibrejkers“. Nakon Caneta i ekipe, binu će u jedan čas nakon ponoći preuzeti makedonska grupa „Superhiks“. DJ Miotz i DJ Joma Maja, od pola 2 do 4 ujutro, biće domaćini na after party stejdžu.

Pored već spomenutih „Manic Drum“ radionica i „PopArt Marketa“, i treći dan pratećeg programa će biti u znaku strip radionica, ali od 15 do 18 časova, a predavači će biti Aleksa Gajić (autor animiranog filma „Technotise – Edit i ja“, dobitnik brojnih nagrada za inovacije u stripu) i Boban Savić Geto.

Dok se finalisti budu spremali za nastup, na Kastelu će sa početkom u 18 časova biti održano graffiti takmičenje, koje će trajati dva sata.

Kao i prethodnih večeri, demo bendovi će svirati od 20 časova, a ovoga puta će to biti oni koje je žiri odabrao da ponovo nastupe – finalisti.

Već utvrđeni termin od 23 časa, planiran je za svestranog makedonskog muzičara Kirila Džajkovskog, koji će doći pojačan sa damom TK Wonder i MC Wasp-om. Nakon Kirilove družine, prvi put u Banjaluci će nastupiti Beograđani okupljeni pod imenom „Plejboj“. Za after party program i za miksetom će posljednje večeri „Demofesta“ biti DJ Ian Green.

Napomena: ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan!

Demofest-2013--reggae-rs

Demofest, Banja Luka

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


5 − = tri