Montenegro Sun Reggae Festival

reggae.rs Festivali, Preporuka, Region Comments (0)

montenegro sun reggae festival

Drugo izdanje Montenegro Sun Reggae Festivala i ove godine će se održati u Petrovcu u bašti „Kastela“ 6. i 7. jula, a nastupiće Drum’n'Zez,  Regeneracija Crew, Haris Pilton (prvog dana), Hornsman Coyote, Irie FM i Jah Masenjah (drugog dana).

„Naravno da očekujemo veću posjetu, jer je prošlogodišnje izdanje imalo odjeka i prvi put se odigralo nešto slično u Crnoj Gori“, kazao je Vinko Mihajlović, direktor festivala, kako prenose Vijesti.

Prošle godine nastupali su Del Arno Band, Killo Killo banda, MC Darka i drugi.

Ulaz će ponovo biti besplatan, a Mihajlović kaže da u organizaciji planiraju da festival održe i u budućnosti.

Pokrovitelj Montenegro Sun Reggae Festivala je opština Budva i TO Budva.

Izvodjači

Hornsman Coyote (Nemanja Kojic Kojot) je međunarodno poznati reggae autor i trombonista iz Srbije. Srpskoj javnosti podjednako poznat i kao lider reggae-metal atrakcije Eyesburn.

Pored rada u grupama ima i svoj solo album i tada nastupa pod nazivom Hornsman Coyote. Krajem 2012. godine najveci medunarodni torent sajt, Pirate Bay, na naslovnoj strani objavio je spot Hornsman Coyote & Jah Mason „Belly of the Beast“ u cetrnaest zemalja.

Irie FM je vokalno-instrumentalni sastav, koji broji desetoro ljudi, okupljenih oko jedne ideje. Ideja je jedinstvo u stvaranju muzike za mlade ljude.Bend svira roots reggae u originalnom stilu,uz dub verzije.

Grupa DRUM’N’ZEZ nastala je 1997. u Novom Sadu. Samo ime grupe je veoma deskriptivno i ukazuje na to da se muzika koju su stvarali tada zasnivala na mnogo udaraljki (ponekad i šerpi) koje su bile propraćene raznim sitnim i smešniminstrumentima (frule, drombulje, pištaljke itd.).

Kako je vreme prolazilo članovi su se često menjali, a njihov broj uvećavao (kao i broj slušalaca). Posle malog zatišja, u potpuno novom sastavu (odnosno sa novim instrumentarijom), grupa snima svoj drugi album “Iz slane vode“, za koji su već od samog starta osetili da je od onih što “osvajaju svet“.

Hornsman Coyote

Hornsman Coyote

Tags: , , , ,

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


7 − šest =