KKN u Kragujevcu

Tatjanizza Djembeplejerizza Reporti Comments (0)

kkn-kragujevac-reggae-rs

Koncert beogradskog reggae sastava Kanda Kodza i Nebojsa, obeležio je kraj 2013.godine u Kragujevcu. Beograđani su u prepunoj galeriji kragujevačkog Doma Omladine u subotu, 28. decembra održali koncert pred vernom publikom kako starije, tako i mlađe populacije.  Članovi benda su se do stejdža probili  kroz masu koja je napunila prostorije Doma i uz gromoglasni aplauz otpočeli svirku. Nakon što je  koncert otvoren novim singlom, nizale su se poznate pesme poput Ton po ton, Štastopojo, S.A.T., Mediteran, Polako, zatim Kafane i rokenrol sa albuma Deveti život i mnoge druge, koje su horski odjekivale glasovima kragujevačkih fanova. Uzavrelu atmosferu donekle je kvario nedostatak slobodnog prostora u publici, zbog čega bi organizatori trebalo da preispitaju  adekvatnost lokacije održavanja nekog narednog koncerta.

Iako se očekivao veći broj fanova mlađe generacije, koji su se tiskali u prvim redovima, i „starija omladina“ je pokazala vernost jednom od najvećih bendova srpske alternativne scene. Kontakt članova benda sa publikom stvarao je prijateljsku i veselu atmosferu, a  frontmen benda, Oliver Nektarijević gotovo tradicionalno je, kao i svake godine, pozdravio publiku refrenom pesme Crna dama legendarnog kragujevačkog benda Smak, što je oduševilo prisutne.

Koncert je završen numerom Ahead there, kada se na bini bendu pridružio fan iz publike i zajedno sa prisutnima otpevao poslednje stihove. Nakon „Koncerta godine“ u Novom Sadu i svirke u Nišu i Kragujevčani su uživali u zvucima KKN-a.. do sledećeg viđenja.

Za reggae.rs, iz Kragujevca: Jasenka Stamatović

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


× 7 = dvadeset osam