King Calypso Selectah

reggae.rs Izvođači Comments (0)

king-calypso-selectah-reggae-rs

 

King Calypso Selectah  pripada najstarijoj generaciji domacih reggae selektora, na sceni je od 2002. godine, a u zadnjih par godina je i jedan od najaktivnijih. Samostalno, ili sa svojim King Calypso SoundSystemom, nastupao je širom Srbije i EX-YU, iza sebe ima gomilu zurki, festivala, gostovanja od kojih treba izdvojiti: EXIT FESTIVAL(reggae stage), Maskenbal KST-a, TRENCHTOWN FESTIVAL,  REGGAE SERBIA FEST,  MONTENEGRO SUN REGGAE FEST(Petrovac na Moru), VODOVA FEST, BOB MARLEY’S DAY u KST-u,  turneje po Makedoniji,  Sloveniji i Zagrebu, kao i po svi većim beogradskim klubovima AKADEMIJA, PLASTIC, SKC, DOM OMLADINE, UNDERWORLD, BLUE MOON, HEKTOR, SUBMARINA,VESHERAJ BARKA, LAIKA…

Takodje, već drugu godinu je rezident beogradskog KST-a zadužen za reggae. Osnovao je 2007.god King Calypso SoundSystem koji je u svom sastavu imao 2 ili 3, a ponekad i 4 mc-ja, kao i gitaru i perkusije. Izvodili su svoje autorske stvari radjene na poznate reggae riddime i svoje autorske, i u tom sastavu su nastupali punih 5 godina na mnogim velikim binama i dogadjajima. U svom gradu Lazarevcu sve ove godine organizuje redovna reggae desavanja i to u vise razlicitih lokala(Mojo Club, Boom Boom Room, Pojilo, Slonche, 4 Sobe, Rio,…), na kojima je ugostio izvodjace kao što su Don Minott (Jamajka),  Webcam Hi-Fi(Francuska), Deo Favente (Engleska ) i mnoge druge iz zemlje i regiona Italije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Bosne i Srbije. Takodje, vodio je i uredjivao reggae radio show “Ostrvo“ na Radio Lazarevcu punih 8 godina.

U svojim setovima vrti roots reggae, modern reggae,ragga, dancehall i jungle, uvek se trudi da na žurkama što više zabavi ljude i po svaku cenu ih natera da igraju.

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


pet − 4 =