Killo Killo Banda

reggae.rs Izvođači Comments (0)

Berba - Killo Killo Banda

Vojislav Malešev, takođe poznat kao KILLO KILLO, je pevač, kantautor i MC iz Novog Sada. Uključen je u više međunarodnih i ovdašnjih muzičkih projekata. Posle nekoliko godina samostalnog rada na pesmama uz pomoć  elektronske muzičke opreme, 2007. godine odlučio je da okupi sastav muzičara koji bi mu se pridružio u stvaranju i izvodjenju muziku pritom je unapređujući energijom “živog” izvođenja i oplemenjujući je kreativnošću i improvizacijama. Muzika koju prave bazirana je na „roots reggae-u“ (izvorne reggae muzike), a sadrži elemente pravaca od rock-steady i dance-hall-a do tipicnih karipskih stilova i skaa. Neretko se umeša i zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluza.

KILLO KILLO Banda izdala je digitalni LP pod nazivom „AMONGST THE PEOPLE“ za izdavača EXITMUSIC, na čijem je web sajtu moguće besplatno preuzeti ceo album. Ovaj album je pridobio brojnu publiku iz Srbije i regiona. Takođe, pesme KILLO KILLO Bande našle su se na oba izdanja Balkanfarraj-a, prestizne i veoma dobro znane kompilacije sačinjene od reggae sastava iz regiona.

Nastupali su po celoj Srbiji, kao i po susednim zemljama, ali su vrhunac dosegli upravo u svom gradu, nastupajući pred mnogobrojnom publikom na EXIT festivalu 2009. i 2011, kao i deleći binu sa Manu Chaom na koncertu u aprilu 2011. godine. U avgustu iste godine dogodio se još jedan veoma značajan nastup – na velikom Sziget festivalu u Budimpešti.

Proleća 2013. godine izbacuju svoj drugi studijski album pod nazivom “Berba” koji sadrzi 14 pesama među kojima su i dva singla nastala u međuvremenu, Da sam znao i Ruke od staklene vune.

 

izvor: https://www.facebook.com/killokillobanda

killo-killo-banda-reggae-srbija-rs

Killo Killo Banda

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


4 + pet =