Josip A Lisac

reggae.rs Izvođači Comments (0)

josip a lisac logo

Banda nastaje početkom 2009 godine na inicijativu grupe mladih ljudi, ljubitelja reggae-ska pravca sa idejom da ostave jedinstven i upečatljiv trag u muzici uopšte. Sa istom idejom u glavama sastav prolazi kroz tranziciju kako u samom izgledu sastava,izboru instrumenata i broju članova.

Melodične cirkuske duvačke ska temice i lako pamtljivi textovi jedina i prava karakteristika i vrlina na koju se oslanjaju u budućnosti članovi ovog benda!

Banda je sredinom 2009 godine snimila u studiju kod Pedje(ex Berar) demo snimak od 3 pesme(hvala Makiju iz DNZ za mix i strpljenje),i naknadno pesmu „Poslednji Samuraji“ kao naslovnu numeru prvog albuma na Novom naselju kod Milana Vranesevića-Mićka u studiju radio Skakavca.
U Septembru 2010 band-a snima u studiju radio Novog Sada promo LIVE verziju od 5 pesama(prodc.-Darko Varga)
U Martu 2011 konačno snimaju materijal za prvi album koji ce biti izdat za Novosadski SKC. Prvi album pod nazivom „Poslednji Sam U Raji“ je izdat od strane SKC Novi Sad. Bend-a je bila veoma kreativna i nadahnuta i iste te godine uspela je da snimi i drugi album pod nazivom „Sto godina sam ođe“. Krajem 2012. godine bend ponovo ulaze u studio i snimaju svoj treći po redu studijski album koji se zove „Pali Ideali“ (još uvek nije zvanično izdat). Sva tri albuma su snimljena u studiju „Pik Road“.

Od bitnijih nastupa izdvojili bi:

*KULPIN Fest/Kulpin/ – /Jul 2010.
*RASTOK Fest/Jelah/ – /Jul 2010.
*SHABACKI LETNJI Fest/Shabac/ – /Avgust 2010.
*FOREST Fest – /Beograd/ – /Avgust 2010.
*PIVOlend – /Skopje/ – /Septembar 2010.
*KONCERT GODINE – /Novi Sad/ – /Decembar 2010.
*FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA – /Novi Sad/ – /septembar 2012. .

https://www.facebook.com/bend.josipalisac

josip-a-lisac-reggae-rs

Josip A Lisac

 

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


+ devet = 15