Josip A Lisac – novi album – free download

reggae.rs Ostale Vesti Comments (0)

josip-a-lisac-pali-ideali-reggae-rs

Novi album benda Josip A Lisac, treći po stvaralaštvu, drugi po objavljivanju nosi naziv “Pali Ideali”.  Može se skinuti na zvaničnoj web stranici bend ili preko sledećeg linka:

O albumu

Tematski je nepovezan i muzički raznovrstan. Kao i na prvom albumu “Poslednji sam u raji”, najupečatljivije jesu promene stilova u samim pesmama i u odnosu jedna na drugu ( reggae – ska, hard rock-ska, latino-ska …).

Tekst svake pesme neminovno je ironičan ali nikako nema nameru uvrediti, već naprotiv podsticati na promenu. Za razliku od prvog albuma basne i priče o životinjama su izostavljene ili nestale, ali se bend Josip A Lisac zadržao na soc-ljubavnim filozofskim, moralnim pitanjima. Koliko god da muzika odiše veselošću karaktera toliko tekst egzistira odvojeno od nje, čak otvoreno kontrira.
Još jedna karakterističnost albuma “Pali Ideali” je ta, što okuplja veliki deo muzičara novosadske alternativne muzičke scene, koji svojim prepoznatljivim stilom učestvuju u određenim pesmama: Aleksandar Popov-Pop (Atheist Rap), Goran Biševac-Biške (Pero Deformero), Vojislav Malešev-Voja (Killo Killo, Drum’n zez), Klapa Panon, Milan Kerezović-Keckec, Atila Pete (Lost Proppeleros), Goran Penić, Dragan Alimpijević-Pik (Grate).

Ni jedna pesma na albumu “Pali Ideali” ne može biti noseća zbog prevelike raznolikosti, ali se i pored toga izdvajaju pesme Pali ideali – džez uljez, Predstava – čet’ri lead vokala, More ska – mediteran, Nema se kobaje – straight ska.

“Pali Ideali” benda Josip A Lisac zadovoljiće vaša predražena čula i navesti vas na mogućnost mišljenja.

Josip A Lisac na Festivalu Uličnih svirača, Novi Sad

Josip A Lisac na Festivalu Uličnih svirača, Novi Sad

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


6 × sedam =