Hornsman Coyote

Tatjanizza Djembeplejerizza Izvođači Comments (0)

Hornsman Coyote

Hornsman Coyote (Nemanja Kojic Kojot) je međunarodno poznati reggae autor i trombonista iz Srbije. Srpskoj javnosti podjednako poznat i kao lider reggae-metal atrakcije Eyesburn.
Rodjen je 17. decembra 1975. godine u Beogradu, a na sceni je od svoje 17. godine.1994. osnovao je Eyesburn, legendarni krosover bend koji je obišao celu Evropu i objavio 7 albuma u Srbiji. Tokom 2004. Eyesburn je saradivao sa Mak Cavalera (Soulfly), što je rezultiralo hit singlom “Moses” i evropskom turnejom sa Soulfly. Ova saradnja je nastavljena i na narednom Soulfly albumu „Dark Ages“ i pesmi „“Inner Spirit”.“. Kojot je bio specijalni gost na „Dark Ages“ evropskoj turneji.

Posle turneje sa Soulfly, Kojot je odlucio da nastavi svoju karijeru kao solo umetnik. Pošto je bio u reggae&roots godinama, novi zvuci dosli su prirodno. Spakovao je svoj trombon u torbu i otišao u London sa jednostavnim ciljem da svira u roots reggae stilu. Prvi koji mu je dao šansu, bio je Jerri Lions, poznati gitarista i basista u mnogim rege bendovima. Nakon toga stvari su pocele da teku glatko i Kojot snima za mnoge producente kao što su: Ras Muffet, Jah Works, Repentance Music, Paco TEN, Kris Naphtali… …
Sa 20 vinil izdanja i 5 kompakt diskova izdatih za razne izdavacke kuce, Hornsman Coyote je jedan od najuspešnijih reggae izvodaca na teritoriji Balkana. Obišao je Evropu uzduž i popreko, nastupao u Etiopiji, Južnoafrickoj Republici, južnoj Americi i Meksiku. Binu je delio sa velikanima poput Lee Scratch Perry, Max Romeo, Jah Mason, Lutan Fyah, Soulfly, Bunnigton Judah i mnogim drugima. Pored rada u grupama ima i svoj solo album i tada nastupa pod nazivom Hornsman Coyote. Krajem 2012. godine najveci medunarodni torent sajt, Pirate Bay, na naslovnoj strani objavio je spot Hornsman Coyote & Jah Mason „Belly of the Beast“ u cetrnaest zemalja.

Hornsman Coyote albumi:

Breath Of Peace, 2013.

Brass Roots, 2011.

Self Defend You, 2010.

 

What next, 2008.

Coyote meets Terrortone Sound Production, 2007.

 

hornsman-coyote-reggae-rs

Hornsman Coyote

 

izvori: http://www.b92.fm/music/Hornsman+Coyote/albums/, http://www.radiosumadinac.org/, http://www.popboks.com/article/7602, http://www.last.fm/music/Hornsman+Coyote/+wiki

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


šest − = 5