Drum’n'Zez

reggae.rs Izvođači Comments (0)

Drum'n'Zez-reggae-srbija

Grupa DRUM’N’ZEZ nastala je 1997. u Novom Sadu. Samo ime grupe je veoma deskriptivno i ukazuje na to da se muzika koju su stvarali tada zasnivala na mnogo udaraljki (ponekad i šerpi) koje su bile propraćene raznim sitnim i smešnim instrumentima (frule, drombulje, pištaljke itd.). Tada je to potpuno odgovaralo vremenu u kom su živeli a i njihovim godinama. Omiljeni ambijenti za sviranje bile su im obale Dunava i Fruška Gora. Iz tog vremena ostao je njihov prvi studijski album koji na žalost nije doživeo “svetlost izdavača“. Kako je vreme prolazilo članovi su se često menjali, a njihov broj uvećavao (kao i broj slušalaca). Negde početkom 2005. godine, posle malog zatišja, u potpuno novom sastavu (odnosno sa novim instrumentarijom), grupa snima svoj drugi album “Iz slane vode“, za koji su već od samog starta osetili da je od onih što “osvajaju svet“ .
Album je izdat tek u martu 2007. za Studentski Kulturni Centar, Novi Sad.
U jednom trenutku grupa shvata da je vreme da podeli svoja muzička istraživanja sa većim brojem ljudi, te slede mnogobrojni nastupi širom Vojvodine i u Beogradu. U masi nastupa izdvajaju se svakako oni na festivalima “Leto na Štrandu 2005.“ Novi Sad zatim “Bitola open city 2005.“ (Makedonija) “Art Expo 2006.“ Novi Sad, “Festival uličnih svirača 2006“, Novi Sad i naravno “EXIT 06“i “EXIT 07“ (Balkan fusion stage)“Seasplash“ 2007. u Puli (Hrvatska), “Trenchtown“ u Subotici 2007.
U martu 2008 ucestvovali na festivalu ‘Beovizija’ a pored dobrog prijema publike dobili i nagradu za ‘najbolje debitante’ i imali zapazen nastup na world music stage-u na EXIT-u 2008.
Svoj treći album ‘Dunava ukus’ izdaju u avgustu 2008. za PGP-RTS.
U toku 2008. ucestvovali u vise humanitarnih akcija od kojih je jedna kao rezultat imala i CD ’Neki noviji klinci’ zajedno sa 21 novosadskim bendom i od kog je sav prilog isao za decije selo.
Nakon toga sledi serija koncerata po zemlji i regionu od kojih su najznacajniji oni u Bechu, Ljubljani, Skoplju, Krku i na novosadskom Trgu Slobode za docek 2009.godine.
Posle visegodisnje pauze od studija snimili su novi materijal kod Vlade Perovica (studio Alpha)
u Novom Sadu koji ce biti razdeljen po internetu u vidu free-download elektronskog izdanja za EXIT MUSIC lejbl. Njihovu muziku čini fuzija mnogih stilova od kojih su najprimetniji:
reggae, pop, ska, dub, rock, surf, world music, a nađe se i po koji etno ton iz njihovog okruženja. Kažu za sebe da su osnivači novih pravaca AGRO-REGGAE-a i PANONSKOG SURF-POP-a a na pomolu je i novi stil LIMANSKA VUDU-SHANSONA. Sve u svemu, imaju recept za sreću i uživanciju – ZEZ.

I da! Da ne zaboravimo – oni su smislili chuvenu pesmu „Palachinka“!!!

izvor: https://www.facebook.com/drumnzez

Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


1 − = nula