Dešavanja povodom 70. rodjendana Boba Marlija

Tatjanizza Djembeplejerizza Dešavanja, Preporuka, Vesti Comments (0)

Bob-marley-70-day-reggae--rs

Bob Marley, najpoznatiji reggae muzičar,  6. februara, proslavio bi 70. rođendan. Taj datum se tradicionalno širom sveta obeležava reggae koncertima i žurkama. Ove godine rodjendan se slavi par dana na različitim lokacijama kako u Beogradu tako i u celoj Srbiji.

U četvrtak, 05.02. u Geca baru u Beogradu, jedna je od prvih žurki povodom rodjendana ovog velikana. Proslava i podsećanje na  ovog velikog umetnika uz njegove pesme i naravno kvalitetnu reggae / dub / dancehall selekciju DJeva:  SHONE AL CAPONE [Couple Up], KINGSHONE, PROFESOR TRESHA, GAGGIE SELECTA. Ulaz free!

Još jedna svirka u čast rodjendana velikog Bob Marlija održaće se u samom srcu Beograda u Jazz Bar Centru (Knez Mihajlova 6). Skupina mladih, kvalitetnih a jos uvek nedovoljno afirmisanih izvodjača  odlučila je da u četvrtak, 05.02. napravi doček rodjendana ovog velikana . Uz zvuke reggae i ska muzike,  dobru atmosferu i odličan provod obečavaju bendovi Besne Gliste,Nesvrstani i  Nek svira ko ‘oće uz podršku DJ-Ru i DJ-Ridoo.  Upad: 200 din.

Iskusni kraljevački bend Dečja Radost i ove godine dolazi u Beograd da proslavi Marley-ev rođendan. Osnovani davne 1994. godine, postali su poznati kao jedini Bob Marley Tribute bend u Srbiji, ali su u međuvremenu radili i na svojim autorskim stvarima. Duge svirke, iskrena energija i puno roots rock reggae zvuka njihove su glavne osobine. Početak je najavljen za 23h, a ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti po ceni od 250 dinara.

Posle pauze Amanzamanovci opet sviraju u Bobiškinu čast, i promovišu novi album i spot , 06. 02. u Klubu Fest u Zemunu, gde su pozitivne vibracije odavno prisutne. Svirka, projekcije dokumentanih filmova o životu Marlija  kao i neki od njegovih najznacajnijih nastupa, after party uz Space Animals (Dj PimpFingerz & Mc Selekt) uz zagrevanje atmosfere vrelim koracima članica dancehall plesne grupe Ginjah Gyals obećavaju pravi reggae provod u Zemunu. Ulaz 300 dinara.

Fc Apatride UTD  će 6. februara u beogradskom klubu Sioux u okviru proslave 70. rođendana Bob Marley-a, odrzati svirku. Ovo je  ujedno deo protesta protiv mejnstrim medija.  Pod nazivom Marley protiv medija uz Apartride nastupaće i DJ U-Rosh kao i beogradski celtic punk sastav Scordisci. Karte će se prodavati na ulazu u klub, po ceni od 400 dinara, a početak je zakazan za 22h

Novosadski raggamuffin duo Madred o kojem ste već imali prilike puno da čitate na našem portalu, takođe će održati svirku istim povodom, pod nazivom Bob Marley’s Day Bashment. Sviraju u poznatom novosadskom mestu, Gerila baru, početak je zakazan za 22h, a ulaz je slobodan.

U klubu Mladost  u Subotici u petak nas očekuje izuzetno bogat program. Natty Riddim Sound ekipi i Gigatron Selecta-i, priključiće se Tamara Ristić, bivša pevačica benda ZAA, koja će svirati melodiku, kao i Josip Capo, iz benda Zion Crew, sa trubom, i Jahnya na perkusijama. Početak je u 21h, a ulaz će iznositi 250 dinara. Roots, Reggae, Steppas i Dub, sve na jednom mestu.

Prvi kragujevački reggae bend, Čaras, nastupiće u subotu 07.02. u Požarevcu, u klubu KB. Bend je oformljen prošle godine, do sada su objavili jedan singl, a došli su i do polufinala prošlogodišnjeg Jelen Demofesta.

Bob Marley’s day je tradicija koja se slavi širom sveta, a njegova muzika i dalje prenosi poruku mira, ljubavi, pozitivnih misli, tolerancije, ravnopravnosti, jednakosti i poštovanja.

 


Comments (0) Trackback from your site.

Leave a comment


+ devet = 13